15 June 2008

Midzomergracht Festival

Een Foto-impressie van de stad Utrecht

(foto's zijn te koop...stuur even een mailtje voor meer informatie!)
(pictures are on sale...just send me a mail for more information!)

mail me


Op het DompleinSteen met inscriptie
De Domtoren
De Gothische Dom

Vanuit het Pandhof c.q. de Domtuin

De Bloemen in het Pandhof

Een Gargoyle, beter bekend als Waterspuwer
Eén van de vele smalle steegjes in het oude centrum


Midzomergracht Festival. Hét festival voor holebi-Nederland. Met het beeld van feestvreugde, spektakel, muziek, heel veel mensen en vooral heel veel te zien, togen we naar Utrecht. De reis verliep voorspoedig. Ondanks de enorme drukte die wij verwachtten, hoefde NS geen extra treinen en bussen in te zetten. Het was wel wat stil in de trein. Hinderde niet ... beter dan een bomvolle trein, zo dachten we nog. Utrecht CS ... ook hier was het toch wel heel erg stil. Eerste wat écht opviel: heejjj ... zijn hier de winkels op zondag dicht? Wat dom. En jammer ook, want ik had nog wel wat Utrechtse wensen. Nu, we kwamen hier voor een feestje, niet voor de winkels, toch? Op naar de grachten.
En grachten hebben we gezien. We moeten haast iedere gracht in Utrecht wel gehad hebben. Het was stil en het bleef stil. Bij de laatste gracht werd het ons pijnlijk duidelijk: wij hadden ons verheugd op een feestje dat er helemaal niet was. Pas een dag later, toen de website van de organisatie eindelijk weer eens in de lucht was, begrepen we dat alle activiteiten over een hele week waren uitgesmeerd en dan vooral in de avonden en nachten.
Het feit dat de winkels op zondag dicht waren, maakte de teleurstelling alleen nog maar groter. Wat kan een grote stad dan ineens akelig stil zijn. Om het feest compleet te maken, besloten de weergoden er nog wat woeste onweersbuien tegenaan te gooien.
Midzomergracht Festival ... een dag om nooit te vergeten.

We hebben ons er maar bij neergelegd en geprobreerd er het beste van te maken.
En ik toog als een authentieke toerist met camera immer paraat langs de grachten van het o zo oude Utrecht.

No comments: